Onderhoud Parketvloer

Vernis, olie of boenwas voor uw parketvloer


De meest courante afwerkingstechnieken voor parketvloeren zijn vernissen, oliën of boenen. De keuze hangt af van persoonlijke smaak en de soort belasting die de vloer moet ondergaan. Keuken en badkamer kan je bijvoorbeeld best vernissen, terwijl in de woon- of slaapkamer een geolied parket geen enkel probleem oplevert.


Wij werken enkel en alleen met producten waarvan wij weten dat ze kwalitatief aan de hoogste eisen voldoen.

Parketonderhoud


Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt ook voor parket. Met een goede deurmat blijft al een groot deel van het vuil buiten.
Reinig de vloer bovendien wekelijks met een stofzuiger, plaats beschermviltjes onder stoelen en tafels, laat gemorst eten of drinken niet in de vloer trekken, maar kuis het onmiddelijk op, gebruik geen overvloed aan water als je de vloer kuist en vermijd contact met bijtende chemische producten.


​Om het parket regelmatig terug op te frissen zijn speciale reinigingsmiddelen verkrijgbaar die de vloer niet aantasten.


Ook na de plaatsing van uw parketvloer kan u bij ons terecht voor al uw onderhoudsproducten. Wij geven u advies hoe u het best uw parketvloer onderhoudt en indien gewenst brengen wij samen met u de producten aan.